Menu

Highgate Woods House

Highgate Woods House

 

Client: Private
Location: London, UK
Sector: Residential 
Type: Refurbishment and Extension
Status: Completed December 2015

Project Overview

Hampson Williams were commissioned to externally and internally remodel a 1970’s house on the edge of Highgate Wood, North London. The project became a design exercise in reconfiguring the building and its relationship with the surrounding woodland. The existing house had a blank facade which addressed the woodland, the project effectively removed this wall added a ‘house onto the side of the house’. This move opened up the spaces and allowed South and West sunlight to filter in. Externally the house needed to blend in with its natural environment; this led to the choice of timber and zinc cladding.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!