Menu

Upper Tollington Park

Upper Tollington Park

Published in “Solutions-how we cracked it” in Building Design in January 2006

Client: Private
Location: London, UK
Sector: Residential
Type: Refurbishment and Extension
Status: Completed 2004

Project Overview

Upper Tollington Park is a sustainable residential extension to a Victorian Terrance house in North London. The project added a kitchen and a sheltered deck onto the rear of the original house. Externally the project was timber clad; internally a white minimal kitchen opens out onto the deck with large sliding doors framing the garden. The project’s main design constraint was that of being able to squeeze the extension through the front door of the house – this required a departure from conventional wet construction techniques. Screw pile foundations, a modular light weight steel frame and a de-mountable sliding glazed panel system allowed a pavilion with its heat reclamation roof to be erected in the existing rear garden of a Victorian Terraced House.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!